Virkkaukset

Pyhä keskeneräisyys

Onneksi on lankakori.

Useiden perättäisten isojen peittoprojektien jälkeen huomaan, ettei oikein huvita tehdä mitään valmiiksi. Pieniä jämälankakeriä on kertynyt vaikka kuinka, niistä olisi kiva tehdä jotain. On vaan niin vaikea päättää, että mitä.

Aloitin vähän afrikkalaisia kukkia (Heidi Bearsin blogista löytyi oikein kelpo kuvallinen ohje). En oikein tiedä, mitä niillä tekisin. Söpön värisiä ja keväisiä, eivät tosin sovi omaan sisustukseeni ja ovat muutenkin omaan makuuni turhan koristeellisia. Ehkä joku tykkäisi näistä kootusta koristetyynystä.

20130424-085554.jpg

Koristeellisuuden vastapainoksi tein myös muutaman näitä kaikkein yksinkertaisimpia, aivan tavallisia isoäidin neliöitä. Haluaisin kokeilla yhdistää palasia siksak-ketjulla, siihen nämä olisivat hyviä. Mutta vähän tylsää näitä on virkata.

20130424-085603.jpg

Keskeneräisyys on (käsitöissä) hyvästä. Ei kokoajan tarvitse saada valmiiksi, tekemisen nautinto on tärkeämpää.

Onneksi on lankakori, jonka virkkasin viime syksynä esteri-ontelokuteesta. Kudetta jäi kylppäriin virkkaamistani koreista ylimääräistä ja nyt sille on käyttöä. Ilman koria jämäkerät aiheuttaisivat täydellisen sekasorron yksiössäni.

20130424-085615.jpg

Ohje: Kori on virkattu beigestä ja harmaasta kuteesta. Hyvä kuvallinen ohje perusmalliin, jota minäkin noudatin melkein loppuun saakka löytyy täältä. Kun korin korkeus oli muutamaa kerrosta vaille haluamani (tai no, oikeasti lanka loppui) vaihdoin väriä. Virkkasin tehostevärillä viisi kerrosta ennen napinläpiä. Napinlävet tein niin, että sopivissa kohdissa virkkasin kiinteiden silmukoiden sijaan kaksi ketjusilmukkaa ja sitten taas kiinteän silmukan kahden silmukan päähän edellisestä kiinteästä silmukasta. Virkkasin vielä yhden kerroksen, päättelin kuteet, ompelin napit ja taitoin reunan paikalleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s